Toplu Tip Çekvalf, DN50 Flanşlı Bağlantılı
Toplu Tip Çekvalf, DN50 Flanşlı Bağlantılı
Toplu Tip Çekvalf, 1 1/4
Toplu Tip Çekvalf, 1 1/4

Toplu Tip Çekvalf, DN100 Flanşlı Bağlantılı

Marka : Etna
İndirim Oranı : %40 İndirim
KDV Dahil : $446.40
İndirimli : $223.20  + KDV
KDV Dahil : ₺9.568,42
:

Toplu Tip Çekvalf, DN100 Flanşlı Bağlantılı

 

Drenaj, atık su (foseptik) pompa uygulamalarında pompanın basma hattı üzerine tesis edilen tesisat bileşenidir. Y şeklinde yapıya sahip olup, içerisinde plastik bir top mevcuttur. Pompa çalışıp basınçlı su gönderdiğinde çek valf içerisindeki plastik top, Y  şekilli yapısından dolayı yan kanala girer. Pompa durduğunda ise plastik top kendi ağırlığı ile tekrar akış kanalına geri döner. Plastik topun bu hareketi, drenaj pompası durduğunda basılan atık suyun tekrar atık suyun toplandığı çukura/depoya/tanka geri gelmesini engeller.

 

Toplu tip çek valf kullanılmaması durumunda:

 

  • Akışkan kuyuya geri döner. Tesisatın çapına ve uzunluğuna bağlı olarak (tesisattaki su hacmi) kuyuya dönen su miktarı artar. Depo/kuyu hacminiz küçükse bu durum pompa için ciddi riskler teşkil eder. Dalgıç pompaların şalt sayıları yani bir saatte devreye girme-çıkma sayıları (start-stop per hour) genellikle düşüktür. Bu nedenle her bir basmadaki akışkanın bir miktarı depoya/kuyuya geri döndüğünde su seviyesi tekrar yükselir ve kuyu/depo hacmine göre pompa tekrar çalışmak durumunda kalabilir. Bu durum pompa ömrünü ciddi riske atacağı gibi bakım maliyetlerini ve elektrik sarfiyatını arttırır. İlaveten pompanın çok sık ters yönde dönmesi de bakım maliyetlerinizi arttırır, pompa ömrüne direk etkilidir. Kuyunuzda birden çok pompa paralel bağlanarak tek noktada toplanarak akışkan tahliye edilecek ise toplu tip çek valf kullanımı zaruri hale gelir. Aksi halde, çalışan pompa bir miktar hatta basarken bir miktar da diğer pompalara ters yönde basar. Hatta önündeki direnci daha az bulması durumunda devamlı olarak beklemedeki pompaların hatlarından depoya/kuyuya geri basabilir ve bazı hallerde bu durum, pompanın hiç duruşa geçememesine sebebiyet verebilir.

Yukarıda özetlenen teknik durumlar sebebiyle drenaj pompası uygulamalarında pompanın basma hattına mutlaka 1 adet toplu tip çek valf tesis edilmesi gerekir.

 

Montaj Talimatı

• Yukarıdaki kesit görüntülerinde görülebileceği üzere toplu tip çek valfler tesisata dikey veya yatay konumda monte edilebilir. Toplu çek valfin üzerindeki ok işaretine uygun olarak bağlanması gerekir. Her iki konumda da çek valf, topu yukarı gelecek (kendi ağırlığı ile aşağı düşebilecek) şekilde yerleştirilmelidir, aksi halde basma anında top yuvaya giremez veya duruş anında basma hattını kapatamaz.

• Montaj yapılırken, bakım kapağı zaman zaman açılacağı dikkate alınarak çek valfin etrafında yeterli servis boşluğu bırakılmalıdır.

• Toplu çek valfin uzun ömürlü olması ve servis kolaylığı açısından sıvı içinde kalmamasına dikkat edilmelidir.

• Çek valfin gerektiğinde sökülebilmesi için pompa tarafına vana konulmalıdır.

• Toplu çek valfi pompanın basma ağzına doğrudan bağlamak doğru değildir. Arada 40-50 cm gibi minimum bir mesafe şarttır. Yeterli derinlik mevcutsa bu mesafenin daha fazla olması daha faydalıdır. Ayrıca çukur ağzına yakın olması, tesisatta hava birikmesi durumunda çek valf üzerinden hava alınabilmesine imkan verir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR